Több, mint tíz év kóborlás után végre sikerül megtalálnod a kulcsot. Rájössz, hogy mindvégig ott volt előtted. Pontosabban benned. Magadban hordtad. Illetve te magad vagy a kulcs. Kulcs az életed rozsdásodó zárjához. Zaklatott gondolataidtól zúgó fejjel próbálod bele a falon lévő kis ajtóba a kulcsot. Éppen beleillik. Kinyitod, és amikor átlépsz rajta, már tudod, hogy hogyan hagyd magad mögött a fehér zajtól zizegő bináris dzsungelt. Úgy, hogy bezárod magad mögött az ajtót. Ide senki nem jöhet utánad, nem követhet. Megérkeztél a zónába. De persze nem vagy egyedül itt sem. Hasonló érdeklődésű emberek vannak még itt. Mert csak ez a fontos. Az érdeklődés. A többi: pénz, hatalom, hírnév itt mind semmi, a zónában az iránytű körbe-körbe forog, nem tudod, hol van a fent és hol van a lent, de nem is érdekel. Most, hogy megvan a kulcs, bármikor visszatérhetsz. Ha csak néhány percre, egy órára is. A többi - ahogy mondani szokták - néma csend. Illetve neked már az...

Hú, micsoda történet, nem igaz? Vért izzadtam, amíg megírtam. A lényeg, hogy ezen az oldalon nemsokára néhány digitális műalkotás (vö.: játék) leírása lesz megtalálható. Mivel a témával behatóbban kívánok foglalkozni, tudniillik az indie játékok témájával, valószínű, hogy könyv is készül majd belőle. E-könyv, vagy papír könyv, jelenleg nem fontos nekünk. Az a lényeg, hogy jól ellegyünk. Jól szórakozzunk az elkövetkező időszakban, amíg összeáll a könyv anyaga, ami kisebb játékokról fog szólni, kaland-, szerepjáték, magyarul, angolul, ahogy adódik. Persze megpróbálok néhányról fordítást is adni, de reményeim szerint még nyelvtanulásra, nyelvgyakorlásra is alkalmas lesz a mű, amennyiben a közérthető stílusban megfogalmazott alkotásokat benne fogom hagyni eredeti nyelven. Tehát lesz, amit lefordítok, lesz, amit nem. A blog nem a könyv témáját fogja követni, hanem azt mutatja majd be, amivel éppen játszom (vagy foglalkozom, ahogy tetszik). Kívánok mindenkinek nagyon kellemes és hasznos időtöltést a blogon, a játékokkal, meg úgy általában is. Ha belefáradtunk a mindennapok hajszájába és rohanásába, ne feledjük, hogy itt mindig menedékre találunk. Én is, Ti is, ők is. Szevasztok! A mielőbbi viszontlátásra!

U.i.: Ez az első ilyen blogkönyv, vagy könyvblog, amit csinálok, ami azt jelenti, hogy a blogbejegyzésekben megpróbálok jó írásokat közzé tenni, de ez csak kiindulópont a könyvhöz. Nekem segít a rendszerezésben, az olvasóknak segít a jó játékok felkutatásában, reményeim szerint. A legtöbb bejegyzés játékleírásból fog állni, egy példa. Bizonyos értelemben nem a legjobb példa, de példa. 

OVERCURSED

Egy amolyan poszthalloweeni horrorjam az Asylum Jam. Itt is körülnéztem, de nem sok engem érdeklő dolgot találtam itt. Egy csomó 3D-s cucc között találtam rá a tavalyi versenyben erre a 2D-s játékra. Játéknak játék, kalandelemek is nyomokban fellelhetők benne, miért ne tehetném ki ide önkényesen?! Egyébként egy olyan csávót alakítunk benne, aki különböző paranormális tevékenységeket szüntet meg magánházakban. Kezdetben van egy kutyája is, Rocky, aki négy küldetésben van segítségünkre, illetve 3,5-ben, mert az utolsóban sajnos otthagyja a fogát (a fejét is). Ezt csak a mihez tartás, meg az állatbarátok kedvéért írom, talán ennyi spoiler belefér. Ettől eltekintve nagyon nyugis játék, mindig egy mobilon hívnak, hogy melyik házban mi a küldetés, az aktuális teendőket mindig kiírja a program, néha túlzottan szájbarágósan is. Szerintem fiatalabbak is elkezdhetik, bár van néhány rémisztő hangeffekt benne, meg az ominózus kutya-ügy, amiért pl. ovisnoknak nem ajánlott. Kivéve, ha elmagyarázzuk nekik, hogy a kutyus a kutyusmennyországba jut, és a gyerekvisítások meg azért vannak, mert valaki nem szeret fürdeni és az anyukája mossa a hátát.

Értékelés: 10 paranormális tevékenység az 10-ből

https://gamejolt.com/games/overcursed/208566

Még az értékelésről: általában 10 pontos skálát használok, de 6-osnál gyengébb játékot nem szerepeltetek. Aztán előfordulhat olyasmi is, hogy egy-egy játék szöveges értékelést kap, vagy semmilyen kommentárt nem fűzök hozzá. A blognak, ugyanúgy, mint a tervezett könyvnek, lesz eleje-vége, füle-farka, elméletibb jellegű, kifejtős részekkel tarkítva. Most már tényleg vége az első bejegyzésnek, viszlát!